Bespaar tot wel 40% als u voor 10.12.2023 koopt en zeg vaarwel tegen irritant zweet!

Niet-goed-geld-terug garantie voor december aankopen vanaf 25 december.
KLIK EN ONTVANG UW KORTING
Overmatig zweten van de oxsels / axillaire hyperhidrose

Een ding is zeker en dat is dat buitensporig zweten, ook wel hyperhidrose genoemd, een erfelijke ziekte is van de zweet klieren. Dit zorgt ervoor dat in plaats van dat vervuilingen uit het lichaam gaan via de zweetklieren, en dat je afgekoeld wordt door het zweten, de zweet klieren overmatig en zonder reden zweet produceren. Als een familie lid problemen met buitensporig zweten heeft, is de kans veel groter dat u er ook last van krijgt. Buitensporig zweten kan in twee categorieën ingedeeld worden, namelijk:

  1. Primaire hyperhidrose - Dit is wanneer u excessief zweet zonder enige externe aanleiding. Dit komt het meeste voor in de oksels, handen, voeten en lies doordat hier een hoge concentratie van zweetklieren zitten. Hyperhidrose komt ook vaak op het hoofd voor.
  2. Secondaire hyperhidrose - Buitensporig zweten wat komt door ziekte of externe aanleidingen. Deze vorm heeft vaak invloed op het gehele lichaam. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen door problemen met de schildklier, overmatig drankgebruik of het overmatig consumeren van pittig eten.

Buitensporig zweten / hyperhidrose kan een verwoestend effect hebben op het leven van een persoon die hier last van heeft. Deze mensen zeggen vaak minder levenslust te hebben en een verminderend gevoel van welzijn te ervaren. Mensen die erachter komen dat ze hyperhidrose hebben, proberen meteen hun levensstijl hierop aan te passen. In veel gevallen vermijden deze individuen sociaal contact, of het vooruit streven met hun carrière. Het komt vaak voor dat mensen die last hebben van hyperhidrose dingen doen die voor iemand die de conditie niet kent als "raar" of "ongewoon" over komt.

Buitensporig zweten van de handen / palmaire hyperhidrose

Veel dagelijkse handelingen kunnen als lastig of zwaar ervaren worden door mensen die last hebben van hyperhidrose. Dit kan bijvoorbeeld een warmere kamer binnen lopen zijn, wat op papier schrijven, schoonmaken, met vrienden praten, lopen, met het openbaar vervoer reizen, kleren passen in de winkel en zelfs belangrijke telefoontjes (probeer maar een touchscreen te bedienen met natte handen!). Deze, en andere situaties, leiden vaak tot buitensporig zweten bij mensen die last hebben van hyperhidrose. Dit kan vaak leiden tot een verminderde concentratie. Mensen die last hebben van hyperhidrose proberen vaak dit soort situaties te vermijden, of zo min mogelijk voor te laten komen.

Mensen die last hebben van hyperhidrose kunnen ook last krijgen van depressies, ookal is hun geestelijke gesteldheid verder goed. Behandelaars en doktoren hebben vaak ook weinig kennis over dit onderwerp en er ontstaat vaak onduidelijkheid of onbegrip bij mensen die niet weten hoe het is om last te hebben van hyperhidrose. Het komt nog weleens voor dat er tegen iemand met hyperhidrose wordt gezegd dat die zijn / haar problemen verzint en anders een perfecte gezondheid heeft. Het is heel lastig voor mensen om zich te verplaatsen in mensen met hyperhidrose, en dit maakt de sociale- en psychologische problemen die dit met zich mee brengt, alleen maar erger.

Buitensporig zweten van de voeten / plantair hyperhidrose

Als ernstige gevallen van hyperhidrose niet behandeld worden, of niet goed behandeld worden, zien we vaak dat de mensen die er last van hebben sneller moeite ondervinden met de kleinste probleempjes. Alleen al de gedachte van zweten kan ervoor zorgen dat ze binnen een paar minuten kletsnat zijn van het zweet. Vaak kan dit ervoor zorgen dat ze zich volledig afschermen van sociaal contact, en kan zelfs tot depressies en / of zelfmoordpogingen leiden.

In het geval van de succesvolle behandeling van hyperhidrose zien we vaak dat de levenskwaliteit van de mensen dramatisch verbeterd en de sociale problemen vallen vaak ook weg. Volgens veel doktoren kan een succesvolle behandeling, door middel van bijvoorbeeld de Electro Antiperspirant, het karakter van een individu compleet veranderen.